Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagande

Från vänster: Norwegians koncernchef Geir Karlsen med Strawberrys VD och grundare Petter A. Stordalen.

Norwegian och Strawberry överens om ett gemensamt lojalitetsbolag

Norwegian och Strawberry har idag kommit överens om en gemensam plattform för lojalitetsprogrammen Norwegian Reward och Strawberry som tillsammans har tio miljoner medlemmar. Efter det första tillkännagivandet i juni förra året är avtalet nu helt klart och det samägda bolaget har redan startat.

Norwegian-koncernen med förbättrat resultat under lågsäsong

Norwegian-koncernen med förbättrat resultat under lågsäsong

Norwegian presenterade idag resultaten för första kvartalet 2024. Siffrorna visar ett driftunderskott (EBIT) på 763 miljoner norska kronor, vilket är en tydlig förbättring jämfört med samma period förra året trots att kvartalet påverkades av en svagare norsk krona. Likviditeten ökade till 10,4 miljarder norska kronor.

Norwegian med ett rekordstarkt rörelseresultat på 2,23 miljarder NOK för 2023

Norwegian med ett rekordstarkt rörelseresultat på 2,23 miljarder NOK för 2023

Norwegian presenterar idag resultaten för fjärde kvartalet 2023 och preliminärt helårsresultat för 2023. För helåret 2023 levererade Norwegian ett rörelseresultat (EBIT) på 2 332 miljoner NOK, det högsta rörelseresultatet i bolagets historia. Likviditeten förbättrades under kvartalet till 9,5 miljarder NOK vid årets slut.

Norwegian får godkänt att köpa Widerøe

Norwegian får godkänt att köpa Widerøe

Konkurrensverket i Norge har idag godkänt att Norwegian får köpa norska flygbolaget Widerøe. – Vi är mycket glada över dagens beslut från Konkurrensverket. Vi kommer nu att ta tag i arbetet med att säkerställa ett ännu bättre erbjudande till passagerare i Norge, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Bari i Italien

Norwegian lanserar 40 nya linjer från Norden till destinationer i Europa

Norwegian utvecklar linjenätet med fler attraktiva destinationer. Totalt lanserar bolaget 40 nya linjer från Norden för sommarsäsongen 2024. Från Sverige lanseras nio nya linjer och de trafikeras från Stockholm, Göteborg, Nyköping och Växjö. Nya linjer lanseras även från Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Lettland.

Norwegian med ett resultat på över 2 miljarder NOK för tredje kvartalet

Norwegian med ett resultat på över 2 miljarder NOK för tredje kvartalet

Norwegian hade ett resultat före skatt (EBT) på 2 050 miljoner NOK under tredje kvartalet 2023, det näst bästa kvartalsresultatet i bolagets 21-åriga historia. Norwegian har haft en mycket bra sommar, både operationellt och finansiellt. Bolaget ligger även i Europatoppen på punktlighet och regularitet.

Norwegian ingår nytt charteravtal med TUI

Norwegian ingår nytt charteravtal med TUI

Norwegian och TUI fortsätter samarbeta även den kommande vinter- och sommarsäsongen med flygningar från Skandinavien till destinationer i Europa.

Norwegian med ett starkt resultat för andra kvartalet 2023

Norwegian med ett starkt resultat för andra kvartalet 2023

Norwegian levererar ett rörelseresultat (EBIT) på 651 miljoner NOK för andra kvartalet, präglat av stabil operationell drift inför den reseintensiva sommaren. Norwegian och Strawberry har idag dessutom kommunicerat att det blir Avida som blir bolagets finansiella partner i det nyetablerade bonusprogrammet.

Inbjudan till presskonferens

Inbjudan till presskonferens

I samband med aviseringen i dagens pressmeddelande är media välkomna att träffa Norwegians styrelseordförande Svein Harald Øygard, Norwegians koncernchef Geir Karlsen och Widerøes koncernchef Stein Nilsen på Norwegians huvudkontor på Oksenøyveien 3, Fornebu (strax utanför Oslo) idag kl. 10.00.

Norwegian tipsar om julmarknader - här är en bild från London

Norwegian tipsar om några av Europas bästa julmarknader

Julen närmar sig med stormsteg och för att komma i julstämning kan man besöka några av Europas bästa julmarknader. Norwegian tipsar här om några av de mest populära julmarknaderna som bara ligger ett par timmars flygresa bort.

Nu släpper Norwegian biljetterna till New York och Bangkok

Nu släpper Norwegian biljetterna till New York och Bangkok

Idag släpper Norwegian biljetterna till New York och Bangkok från Stockholm och Oslo. Bolagets första långdistansflygning från Stockholm till New York avgår den 31 maj 2013 och första flygningen till Bangkok avgår den 20 juni.

SAS måste betala Norwegian 175 miljoner för industrispionage

– Det är mycket glädjande att vi nu äntligen har fått ett slut på den här frågan efter att Norwegian har fått medhåll i tre olika rättsinstanser. Detta visar att rättsystemet fungerar och att oetiskt beteende över tid får ekonomiska konsekvenser, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Norwegian fortsätter storsatsningen i Sverige

Norwegian fortsätter sin storsatsning på den svenska marknaden och dess affärsresenärer då ett nionde flygplan placeras på Stockholmsbasen i september. Det medför att Norwegian den 2 september fördubblar kapaciteten från Stockholm-Arlanda till London och Helsingfors samt ökar från fem till sex dagliga avgångar mellan Stockholm och Köpenhamn.

Ny offensiv strategi: Norwegian startar 10 nya direktlinjer i Danmark

Flygbolaget Norwegian ökar konkurrensen ytterligare på den danska marknaden och startar tre nya inrikeslinjer samt sju nya utrikeslinjer från Köpenhamn/Kastrup och Billund. Utökandet kommer efter att bolaget, endast efter ett år, har transporterat över en miljon passagerare i det danska linjenätet. Nu kan de svenskar som väljer att flyga från Kastrup även resa till Teneriffa, Aten, Ibiza och Kos.

Norwegian inför bonusprogram för sina resenärer

Norwegian Reward är namnet på det bonusprogram som flygbolaget nu inför och som vänder sig till både privat- och affärsresenären. De poäng som samlas ihop kan användas som del- eller helbetalning av resor, bagage eller till att boka sittplats på Norwegians alla avgångar.

Emission i Norwegian: Positionering för vidare växt

Styrelsen i Norwegian Air Shuttle ASA har beslutat att utfärda upp till 1 620 000 nya aktier, vilket motsvarar ca 5 procent av dagens Norwegianaktier. Detta motsvarar ca 250-260 miljoner norska kronor baserat på dagens kurs. Intäkterna skall användas till att styrka bolagets egna kapital och positionera Norwegian för framtida växtmöjligheter.

Ny månad med över 1 miljon passagerare för Norwegian

Norwegian transporterade över en miljon passagerare under augusti. Det är en ökning med över 150 000 passagerare och motsvarar en tillväxt på 18 procent jämfört med samma månad föregående år. Augusti blir därmed andra månaden i rad med över en miljon passagerare för Norwegian.

Delårsrapport april-juni 2009: Tidernas bästa andra kvartal

Norwegian presenterar idag tidernas bästa resultat för andra kvartalet med ett resultat före skatt på 245 miljoner norska kronor. Det är en förbättring på över 330 miljoner norska kronor jämfört med samma period föregående år. Bolaget transporterade nära 2,8 miljoner passagerare under andra kvartalet 2009, vilket är 440 000 fler passagerare jämfört med samma period föregående år.

Visa mer

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm