Gå direkt till innehåll

Ämnen: Energifrågor

Norwegian blir delägare i Norsk e-Fuel

Norwegian blir delägare i Norsk e-Fuel

Norwegian är nu delägare i Norsk e-Fuel. Bolaget ska etablera det som kan bli världens första storskaliga elektrobränslefabrik. Det fossilfria flygbränslet ska produceras vid en anläggning i Mosjøen i Nordnorge. Partnerskapet kommer att ge tidig tillgång till helt nödvändigt fossilfritt flygbränsle.

Besättning från vänster: Christian Pettersson, Stefan Frigo, Anna Bondesson, Julia Jägstad , Simona Boriova och Sandra Eriksson. I mitten står resenär Nina Fajerson som fått ett presentkort på flygbiljetter.

Norwegian firar 20 år i Sverige och över 70 miljoner passagerare

Idag firar Norwegian att det är exakt 20 år sedan flygbolaget började flyga från Stockholm Arlanda och Sverige. Den 1 september 2003 startade Norwegians flygverksamhet i Sverige och sedan dess har över 70 000 000 passagerare flugit till och från samt inom Sverige. Enbart till och från Stockholm Arlanda har över 65 000 000 passagerare flugit med Norwegian sedan starten.

Historiskt stark juli för Norwegian

Historiskt stark juli för Norwegian

I juli flög 2,3 miljoner passagerare med Norwegian. Kabinfaktorn var på 92,4 procent. Kapaciteten var den högsta hittills i år och 12 procent högre än juli förra året. Stor efterfrågan från reslystna passagerare i Norden under hela månaden bidrog till en historiskt stark juli för Norwegian.

Norwegian till Almedalen för att delta i debatter om framtidens flyg

Norwegian till Almedalen för att delta i debatter om framtidens flyg

Norwegian är på plats i Visby under Almedalsveckan för att diskutera framtidens hållbara flyg. För att visa att det går att minska utsläppen redan idag, flyger Norwegian med motsvarande 40 procent Neste MY Förnybart Flygbränsle mellan Stockholm Arlanda och Visby under Almedalsveckan

Norwegian och Neste i samarbete för 40 procent förnybart flygbränsle under Almedalsveckan

Norwegian och Neste i samarbete för 40 procent förnybart flygbränsle under Almedalsveckan

Under Almedalsveckan kommer Norwegian använda Neste MY Förnybart Flygbränsle motsvarande 40 procent av bränsleförbrukningen mellan Stockholm Arlanda och Visby flygplats. Den höga inblandningen minskar utsläppen från dessa flygningar med till 30 procent, jämfört med enbart fossilt jetbränsle och visar hur effektivt man kan minska utsläppen med mer hållbart flygbränsle.

Norwegian med stor efterfrågan på semesterresor i maj

Norwegian med stor efterfrågan på semesterresor i maj

Norwegian hade 1,9 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 84 procent i maj. På linjer till populära semesterdestinationer var kabinfaktorn 90 procent. Norwegian är redo att ta emot passagerarna under den förväntade reseintensiva sommaren.

Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord

Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord

Norwegian förnyar avtalet med IT-leverantören Anuvu och blir därmed första flygbolaget utanför Nordamerika som installerar Anuvis banbrytande wifi-teknik. Avtalet innebär att Norwegian kan erbjuda resenärerna ett snabbt, stabilt och pålitligt wifi ombord.

Norwegian med starka trafiksiffror inför sommarsäsongen

Norwegian med starka trafiksiffror inför sommarsäsongen

Norwegian hade 1,5 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 81 procent i mars. Den första vårmånaden innebär även att sommarlinjeprogrammet startar kraftigt ökad kapacitet. Den positiva bokningstrenden fortsätter och ligger långt över antalet bokningar samma tid förra året.

Norwegian med starka trafiksiffror i februari

Norwegian med starka trafiksiffror i februari

Norwegian hade 1,2 miljoner passagerare i februari och en kabinfaktor på 84 procent. Det var en hög efterfrågan under sportlovet och bolaget förbereder sig nu för att öka kapaciteten när vinterprogrammet övergår till sommarprogram.

Norwegian med 1,3 miljoner passagerare i december – den positiva bokningstrenden fortsätter

Norwegian med 1,3 miljoner passagerare i december – den positiva bokningstrenden fortsätter

december hade Norwegian 1,3 miljoner passagerare, en ökning med 41 procent jämfört med december förra året. Under helåret 2022 hade Norwegian 18 miljoner passagerare. Året avslutades med stabil drift under julen då extra många reser. Under 2022 tredubblades antalet passagerare, efterfrågan på flygresor kom tillbaka och de positiva bokningstrenderna fortsätter.

Norwegian: Goda råd och tips för dig som ska flyga i jul  

Norwegian: Goda råd och tips för dig som ska flyga i jul  

Julen närmar sig och det är många som ska ut och flyga för att semestra samt träffa släkt och vänner. För en bra och smidig resa finns det några enkla saker man kan göra för att förbereda sig på bästa sätt. Norwegian ger här några tips och råd för en trevligare resa.

Nästa sommar erbjuder Norwegian 300 linjer till över 110 destinationer.

Norwegian lanserar sommarprogrammet för 2023

I 20 år har Norwegian önskat kunder välkomna ombord och nästa sommar blir inget undantag. Under våren och sommaren 2023 erbjuder bolaget 300 linjer till över 110 destinationer i hela linjenätet.

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm